marți, 28 martie 2017

Simpozion la Chicago:110 ani de la nasterea lui Mircea Eliade

 Într-o lume divizată și polarizată de conflicte politico-religioase, atât aici in Statele Unite cât și în Europa, cand lipsa de tolerantă poate atinge cote alarmante, riscând să provoace un conflict global, lucrările lui Eliade sunt mai de actualitate ca niciodată.
Operele sale ne încurajează și îndeamnă la tolerantă, la cunoaștere, la o mai bună înțelegere și-o analiză a fenomenului religios, a istoriei credințelor și ideilor religioase.
Dacă atunci când a fost invitat să rămână, ca profesor la University of Chicago, americanii i-au considerat ideile sale atât de importante și revoluționare încât ele puteau contribui la viitorul securității și interesului național al SUA, astăzi, putem afirma cu convingere că ideile și lucrările lui Eliade pot contribui la securitatea și interesul global al omenirii.
Când unii vor să construiască ziduri de despărțire, noi, vă invitam la un eveniment în care să discutăm despre construcția de punți de legătură între oameni și civilizații. Un eveniment in care vom vorbi despre sacrul și profanul in opera lui Eliade cat si despre viata petrecuta de acesta la Chicago.


Pentru o bună desfăşurare şi organizare (evenimentul are loc într-un studio TV şi va fi inregistrat video) vă rugăm să vă confirmaţi prezenţa, dând click pe butonul #Going.
Adresa 5959 W Berenice Ave, Chicago, IL, intrarea in clădire se face pe partea laterală, dinspre N. Austin Ave.
După eveniment vă așteptăm să mai socializăm și să ne cunoaștem mai bine.


Niciun comentariu: