S-a deschis Consulatul Romaniei la Miami

Începând de luni, 15 octombrie 2018, s-a deschis Consulatul General al României la Miami, Florida. Consulatul poate primi și procesa cererile de servicii consulare destinate cetățenilor români cu reședința sau domiciliul în aria de jurisdicție a oficiului consular, circumscripția consulară fiind formată din statele Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele si Teritoriile SUA din Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor (Puerto Rico și Insulele Virgine Americane).
Sediul Consulatului general al României la Miami se află la adresa: 1101 Brickell Avenue, suite N600, Miami, FL 33131, alte coordonate de contact fiind: pagina de internet: http://miami.mae.ro; telefoane informații consulare pentru cetățenii români (Call Center - București): +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874; adresă unică de e-mail pentru solicitarea de informații consulare: contact@informatiiconsulare.ro (în cererea de informații trebuie precizat orașul și statul american de domiciliu sau rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică).
Telefon exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar): +1.305.766.7249 (la acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).
Serviciile consulare se realizează numai cu programarea prealabilă, după validarea cererii în sistemul SIMISC (Sistem Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni), prin accesarea portalului www.econsulat.ro. Informații privind modul de folosire al portalului www.econsulat.ro pot fi găsite la adresa: https://miami.mae.ro/node/520.

Comentarii