VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Scrisoarea Frontului Salvarii Nationale catre Europa Libera din august '89


 
In mediul online, a aparut o emisiune din vara anului 1989 de pe faimosul post de radio al Europei Libere, unde era citita o scrisoare critica la adresa regimului comunist de la Bucuresti, condus de Nicolae Ceausescu, care se pregatea de un nou congres, in care urma sa fie reales. Scrisoarea critica dur situatia dezastruasa din Romania si propunea unele masuri de schimbare in societatea socialist-comunista de atunci.
De remarcat este insa faptul ca aceasta scrisoare este inca o dovada ca FSN-ul( Frontul Salvării Naționale,  organizatie devenita apoi partid sub conducerea lui Ion Iliescu, Silviu Brucan, Nicolae Militaru, Gelu Voican Voiculescu etc...).) exista înainte de Revoluția din ‘89. Asta dupa ce chiar in timpul revolutiei generalul KGB-ist Nicolae Militaru (devenit apoi Ministru Apararii) spunea intr-o inregistrare video aparuta public ani mai tarziu, ca Frontul Salvarii nationale exista cu 6 luni inainte de Revolutia din '89. Romanii in naivitatea lor au crezut ca am avut Revoluție, când de fapt era doar o lovitura de stat a fostilor comunisti!
Interesant de observat problemele pe care le enumerau in scrisoare, ca erau in Romania anului 1989: probleme cu cadrele medicale, spitalele, medicamentele, corupția foarte răspândită, lipsa de fonduri pentru diferite instituții culturale, dezastrul din învățământ etc ...Parca suna la fel ca si in zilele noastre.

Comentarii