Doctorul șarlatan Rashid Buttar promovat pe Nașul TV Montreal ca expert COVID19

Zilele trecute, Radu Moraru prezenta, la Nașul TV Montreal, un film preluat de pe YouTube de la Next News Media, un canal online de știri "alternative", sau mai bine spus de știri false (fake news)
și conspiraționiste. Acest fapt este confirmat de presa credibilă americană, precum revista Forbes,   care a scris în trecut despre ei.
În introducerea acestui film, difuzat la Nașul TV, un doctor pe nume Rashid Ali Buttar era prezentat cu surle și trâmbițe, încât mai că l-ai fi pus la Casa Albă, să conducă grupul de criză ce se ocupă de această pandemie. Acest doctor practică un tip de medicina holistică și metode alternative de tratament.
În realitate însă, doctorul, are probleme serioase de credibilitate. În trecut acesta a încasat sume exorbitante de bani de la oameni bolnavi de cancer în stadiu terminal, cărora le promitea vindecări miraculoase. Mai mult decât atât Colegiul Medicilor i-a interzis să mai trateze copiii și bolnavii de cancer, după o cercetare disciplinară.
Presa americană din Carolina de Nord, semnala faptul că în 2008 o femeie a cărei soț a fost tratat de cancer, de către acest doctor, spunea că Buttar e de fapt un șarlatan. El i-a dat soțului ei medicamente foarte scumpe care s-au dovedit ineficiente. Lucrul acesta a fost confirmat de Bordul Medicilor din Carolina de Nord, ca fiind terapii experimentale ineficiente, dar pentru care Buttar și-a taxat pacienții cu sume exorbitante. Între 40 și 60 de mii de dolari pentru două luni de terapie/tratament.
Dr. Rashid Buttar într-un proces al Colegiului Medical din Carolina de Nord 

Într-un document de 10 pagini Bordul Medical îl acuză pe Buttar că tratamentele practicate de acesta sunt nedovedite a fi eficiente. Totodată bordul mai arată faptul că doctorul a făcut promisiuni false bolnavilor cu privire la eficiența tratamentului oferit. Stephanie Kenny, femeia a cărui soț a murit de cancer, a afirmat că doctorul Buttar le-a promis că indiferent de tipul de cancer tratamentul lui are rata de vindecare de 100%. Soțul ei a început tratamentul intravenos iar doctorul le spunea că analizele de sânge arată un progres spre vindecare, cu toate că pacientul pierdea în greutate și era vizibil că nu mergea înspre bine. Când însă în urma unui test tomograf cancerul arăta că s-a extins în  corp ei au decis să nu-i mai plătească doctorului ultima sumă datorată, în valoare de 6700 de dolari. În total îi plătise acestuia 42000 de dolari. Bordul Medicilor mai confirmă faptul că o altă pacientă, din California, bolnavă de cancer, i-a plătit lui Buttar 10000 de dolari, din cei 30000 ceruți pentru tratamentul pe două luni de zile. În schimb, doctorul Buttar afirmă că pacienții lui au semnat documente prin care luau la cunoștință faptul că tratamentele lui nu garantau vindecarea de cancer ci doar factorii care duc la producerea lui. Două paciente care ar fi plătit o sumă mare de bani spun că ele s-ar fi vindecat.
Pentru cei interesați, aveți aici audierile doctorului Buttar din cadrul Bordului Medical din 2008, ce se întinde pe mai bine de 700 de pagini. Acest proces arată cât se poate de clar cum acest doctor șarlatan a încasat sute de mii de dolari de la bolnavii de cancer, cărora le făcea promisiuni deșarte știind foarte bine că ele nu au nicio bază științifică. Mai mult decât atât, acești pacienți erau cu cancer în stadiul IV, adică terminal. Cu toate astea acest doctor le-a luat banii promițând vindecarea lor.

 În 2010 WCNC News Channel 36  o televiziune locală din Charlotte, statul Carolina de Nord semnala faptul că acest doctor Rashid Buttar, a fost pedepsit disciplinar de către Bordul Medical din Carolina de Nord.  Postul TV afirmă că doctorul le vindea pacienților săi o sticlă cu o soluție pentru care îi taxa 150 de dolari bucata, cu care le spunea că se pot vindeca de autism sau chiar cancer.

Buttar și-a recunoscut inclusiv faptele de care era acuzat, și-anume faptul că administrase tratament medical unui băiețel cu autism, dintr-un alt stat, fără ca nici măcar să-l consulte. Acesta a mai recunoscut totodată acuzațiile care i se aduceau în cazul altor șapte pacienți. Acesta a primit restricție de a mai trata copii sau pacienți bolnavi de cancer, conform publicației The Charlotte Observer in 2008.
O doctoriță din Chicago mi-a confirmat faptul că este destul de grav când ajungi să fi dus în fața acestui bord, un fel de Colegiul Medicilor in România
Teoriile conspiraționiste prezentate drept lucruri adevărate la Nașul TV Canada sunt teorii și falsuri grosolane confirmate într-un lung articol din Huffington Post acum aproape o luna de zile.

Ce este și mai trist este faptul că doamna Felicia Popa cea care lucrează pentru Nașul TV Montreal când le-am atras atenția, printr-un comentariu postat pe Facebook, legat de promovarea de știri conspiraționiste și a acestui doctor șarlatan, în loc să își ceară scuze oamenilor pentru dezinformare a încercat o glumă ieftină la adresa mea, în condițiile în care ei sunt cei care, prin Radu Moraru, chiar zilele astea solicitau bani, în direct, de la oameni.







Comentarii

Unknown a spus…
sunteti atat de corupti si inapoiati mintal incat nu meritati nici macar o replica!
Sunteti buni de dus ca vitele la taiere! Va meritati soarta!
Anonim a spus…
Cred au mai rămas câteva doze ,cu cel mai mare drag le puteti avea,recomandat una pe zi.Sa aveti aceeași soartă ca toți cei care au murit din cauza seturilor experimentale.V-ați vândut sufletul pentru o grămadă de bani.
Unknown a spus…
Cred au mai rămas câteva doze ,cu cel mai mare drag le puteti avea,recomandat una pe zi.Sa aveti aceeași soartă ca toți cei care au murit din cauza seturilor experimentale.V-ați vândut sufletul pentru o grămadă de bani.