Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Virusul Covid19 ucide fară să țină cont de religie sau orientare politică!

Ministrul sanatatii din Israel, Yaakov Litzman, care nu de mult afirma ca virusul este pedeapsa divina pentru homosexuali, a fost testat pozitiv cu corona virus, impreuna cu sotia sa.


Acum 2 săptămâni, o americancă pe nume Karen Sehlke, de 45 de ani, din Texas, simpatizantă republicană și susținătoare a președintelui Trump, afirma, într-o postare pe Facebook, că virusul e doar invenția presei, o conspirație a Democraților și multe altele absurdități promovate zilnic prin mass media republicană. Unii, între timp, și-au mai potolit tonul, văzând că treaba e serioasă. Postarea ei a devenit virală fiind răspândita, pe Facebook, de peste 1500 de ori. E dreptul lor, nu-i așa?!
Între timp însă femeia și soțul s-a îmbolnăvit brusc de pneumonie și acum 3 zile ea a murit. Acum se strâng banii de înmormântare! Deja au adunat peste 35 de mii de dolari.
Interesant ca e faptul că au încercat să ascundă faptul ca au fost infectați cu Corona Virus. Postările pe profilul ei nu se mai vâd public. După ce organizatoarea strângerii de fonduri a anunțat inițial că avuseră virusul Covid19, informația a dispărut, postarea fiind editată. Noroc că au salvat unii la timp informațiile. Cineva din familie mai confirma, acum câteva zile, că cei doi sunt în stare critică la spital, având peneumonie. Din pacate virusul nu a mai ținut cont de ignoranța lor.


https://www.gofundme.com/f/khucq-help-the-sehlke-family


Nu e singular cazul. Din pacate unii lideri religioși  se numără printre cei care au promovat aceste teorii conspiraționiste sau au făcut alte declarații fundamentaliste. Unul din ei este pastorul Ralph Drollinger, citat de ziarul britanic The-Sun si  consiler spiritual al președintelui Trump, care spunea in una din predicile sale că virusul este, printre altele, o pedeapsă divină pentru homosexuali. 
Rick Wiles, un alt pastor din Florida zicea, citat de Newsweek, că e pedeapsă divină pentru cei care le schimbă identitatea sexuală la copiii mici, dar și pentru faptul că guvernul chinez este unul fără Dumnezeu.
Încă un pastor, Landon Spradlin, care zicea, nu de mult, că virusul e doar o isterie a celor care au ceva cu Trump, s-a îmbolnăvit și-a murit săptămâna trecută răpus de virusul Corona. Familia lui regretă acum că nici măcar nu au apucat să își ia rămas bun de la el.

Alți trei pastori americani, Ronnie Hampton, Angel Escamilla si Merle Dry,  au murit uciși de virus, în timp ce zeci de alți creștini de la diferite biserici din statul Arkansas,  sau zona metropolei Chicago, au fost infectați în număr mare cu virusul Corona după ce au participat la diferite servicii religioase.  Astea sunt doar câteva exemple din America. În Italia peste 50 de preoți catolici au fost si ei uciși de virus, conform BBC.
Săptămâna trecută, poliția din Florida, a fost nevoită să-l aresteze pe pastorul penticostal  Rodney Howard Browne,  care continua să tină predici cu public, la biserica sa, ignorând gravitatea situației și avertizările autorităților.
In statul american Georgia, după un serviciu de înmormântare la care au participat foarte mulți credincioși, infecțiile cu noul virus Corona a expodat în comunitate, informează The New York Times.  
Unii extremiști religioși au mers până la a afirma că  ei sunt "acoperiți de sângele lui Isus", deci cu alte cuvinte imuni la infectare.
Conspiratiile legate de virus au fost, din păcate, promovate pânâ acum câteva săptămâni, de media conservatoare republicană, inclusiv de către președintele Trump care a definit virusul noua făcătură democrată "new democratic hoax". Compilațiile din emisiunile TV au ajuns să fie folosite de comedianții americani care prezentau ipocrizia prezentatorilor care își schimbau cu 180 de grate părerea in doar câteva săptămâni.



Nici in Romania nu ducem lipsa de fundamentaliști religiosi. Pastorul Călin Turcu, din Cluj, spunea într-o predică, în urmă cu ceva timp, căci "copiii lui Dumnezeu sunt protejați de un cerc de foc" care-i apără de acest virus.



Ziarul Libertatea ne anunță că într-o localitate din apropiere de Timișoara mai mulți membri ai unei comunități penticostale au fost infectați cu acest virus după participarea la o adunare religioasă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean face cercetări într-un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un bărbat din Reteag a organizat o întâlnire religioasă la el acasă, a anunțat ziarul Someșanul.

Peste 2000 de credincioși neoprotestanți evangheliști, veniți din Franța, Belgia, Germania și Elveția, pentru a se ruga și a posti împreună, au participat la Adunarea evanghelică de la Mulhouse, organizată de Biserica “Poarta deschisă creștină”, una dintre cele mai mari biserici din Franța.  Ulterior acesta a fost locul de unde s-a răspândit infecția cu virusul, anunța ProTV. 

Nici biserica ortodoxă nu s-a lăsat mai prejos, la sfârșitul lunii martie, preoții împărtășind credincioșii cu aceeași lingură, crescând astfel riscul de o posibilă infectare a credincioșilor.

Comentarii