VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Burzo Ciprian inginerul român de la MIT care a luat un premiu pentru masca anti COVID19

Un inginer român a câștigat premiul cel mare pentru un prototip de mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din împrejurimi. 

 

Masca a fost  proiectată de inginerul Burzo Ciprian, la un concurs de la MIT Media Lab. Designul premiat este o masca socială minimalistă, transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un telefon mobil. Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii pot monitoriza numărul de agenți patogeni din aerul înconjurător, colectând date care cartografiază și alți utilizatori din împrejurimi și calculează riscul de infecție cu Covid-19.



Designul inginerului român, este un prototip în curs de dezvoltare, și-a câștigat un concurs al laboratorului de la MIT(Massachusetts Institute of Technology), care are ca misiune să vină cu soluții creative care să îmbunătățească echipamentele de protecție de purtat pe față. „Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian. „Ar trebui să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului ”a spus inginerul român citat de The Calvert Journal.

Comentarii