Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Medicament antiviral MK-4482 / EIDD-2801 sau Molnupiravir împotriva Covid19


Vaccinul COVID-19 poate indica sfârșitul pandemiei, dar, deși vaccinarea în masă nu este disponibilă, este vitală oprirea transmiterii comunității. 

Noul medicament antiviral MK-4482 / EIDD-2801 sau Molnupiravir, a reușit să suprime „complet” transmiterea coronavirusului în doar 24 de ore, potrivit studiilor efectuate de Institutul de Științe Biomedice de la Universitatea de Stat din Georgia. 

 „Aceasta este prima demonstrație a unui medicament disponibil oral care blochează rapid transmiterea SARS-CoV-2, deci ar putea fi un schimbător de jocuri”, au explicat cercetătorii în lucrarea publicată în revista Nature Microbiology. 

 Medicamentul antiviral a fost dezvoltat la Universitatea Emory din Atlanta de către compania de inovare a medicamentelor Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), care a fost licențiată de Ridgeback Biotherapeutics, care a colaborat cu Merck & Co. Molnupiravir a fost inițial conceput pentru a trata gripa și pentru a preveni virusul de la a se înmulți de la sine, creând erori în timpul replicării ARN virale. Experții detaliază că testele au fost efectuate pe animale și s-a observat că acestea au prezentat o reducere a cantității de particule virale. Dihorii folosiți în experiment au fost puși cu alții care nu fuseseră tratați. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu COVID-19. „Credem că dihorii sunt un model de transmisie relevant, deoarece răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar în cea mai mare parte nu dezvoltă o boală gravă, care este foarte asemănătoare cu răspândirea SARS-CoV-2 la adulții tineri, " a spus el. Dr. Robert Cox, coleg postdoctoral din grupul Plemper și co-autor al studiului. 

 „Am observat încă de la început că MK-4482 / EIDD-2801 are activitate de spectru larg împotriva virusurilor ARN respiratorii și că tratamentul oral al animalelor infectate cu medicamentul reduce cantitatea de particule virale răspândite cu mai multe ordine de mărime, reducând drastic transmisia. Aceste proprietăți au făcut din MK-4482 / EIDD / 2801 un candidat puternic pentru controlul farmacologic al Covid-19 ”, adaugă raportul.

Comentarii