Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Noul partid AUR creația serviciilor secrete?

George Simion copresedinte AUR


 Intr-un articol publicat pe spotmedia.ro jurnalistul Emilian Isalilă concluzionează că AUR, un partid care a crescut în două luni de la 0,77% la 9% prezintă indicii că ascensiunea e legată de serviciile de informații.

 O astfel de creștere explozivă a unui partid politic în doar două luni nu a mai fost întâlnită niciodată în istoria post-decembristă. Deci cei care n-au auzit de AUR n-au auzit pentru că până în seara zilei de 6 decembrie n-a existat din punct de vedere politic. E normal ca mulți oameni să fie intrigați de scorul obținut de AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). E o formațiune nouă care a strâns 500.000 de voturi la cele mai apăsătoare alegeri parlamentare de după 1990, desfășurate în mijlocul unei crize sanitare globale. AUR este un partid care nu exista în urmă cu jumătate de an, iar acum e o formațiune extremistă, menită să pună în discuție democrația din România, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană și care va controla mai mult de 10% din Parlament. AUR apare în urmă cu șase luni în mediul online. Este o creație născută pe platforme sociale ca Facebook și YouTube.

Mădălin Hodor: George Simion a fost folosit o perioadă de SIE 

Pe de altă parte, Mădălin Hodor, cercetător CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) și istoric, scrie că între AUR și propaganda rusă nu există nicio legătură, iar că o parte dintre analiștii politici și jurnaliști au venit cu această teorie pentru a găsi rapid o explicație succesului electoral al AUR. “Dacă nu te-ai fi grăbit să scrii și să iei primul link de pe Google, ai fi aflat că băiatul ăsta, (George) Simion, care e doar un golănete aproximativ, a fost folosit o perioadă în jocurile operative ale SIE (Serviciul de Informații Externe) în Republica Moldova, pe vremea când se făceau mari strategii la București cu privire la această chestiune… de s-a ales praful de ele. Cu Plahotniuc, dacă ați auzit de el. De unde (și) voturile pentru AUR (venite) de la frații moldoveni și de unde și interdicția respectivului de a mai călca pe acolo. Deci are Putin legătură cu AUR câte șanse sunt să ne luăm AUR-ul înapoi de la ruși”, a scris Mădălin Hodor pe pagina sa de Facebook.

Articol integral aici;  https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/aur-un-partid-care-a-crescut-in-doua-luni-de-la-047-la-9-indicii-ca-ascensiunea-e-legata-de-serviciile-de-informatii

Comentarii