VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Video: Concert aniversar Vox Maris Band Chicago!

 


Doua evenimete la care am participat in aceasta saptamana ma fac sa reafirm ca aveam cea mai extraordinara comunitate romaneasca din America de Nord. Nu exista o alta comunitate mai activa si mai bogata in evenimente culturale si in artisti sau oameni care iubesc, cultura, traditia si limba romaneasca.  

Primul eveniment a fost vizitarea expozitiei de  costume traditionale romanesti, la biserica Sf. Maria, din Chicago, cu prilejul aniversarii, de curand, a 110 ani de existenta. Avem peste 110 ani de atestare a existentei comunitatii romanesti in metropola Chicago. Despre aceasta expozitie am sa scriu intr-un viitor material.

 Acum am sa vorbesc putin despre aniversarea a 10 ani de existenta a trupei folk-rock Vox Maris Band Chicago. A implinit 10 ani de cantat, de compus, scris si interpretat in limba noastra romaneasca. 10 ani nu este putin lucru, tinand cont ca aceasta activitate este una facuta din pasiune si-n mod voluntar.(baietii din trupa nu isi castiga existenta din cantat, dimpotriva,ei cheltuiesc din banii lor sa faca muzica). Fiecare membru al trupei are o alta meserie decat cea de artist. Cu toate astea isi fac timp sa participe saptamana de saptamana la repetitii, iar din cand in cand sa mai scoata cate o melodie noua, un album nou, un videoclip nou si sa participe la numersoasele evenimente cultural artistice care au loc in comunitatea din Chicago, dar nu numai. 

Suntem norocosi, extrem de norocosi sa ii avem printre noi, sa ne incante cu muzica lor ce unge la suflet pe romanii plecati departe de tara. Versurile la multe din melodiile lor au mesaje extrem de profunde, pentru iubitorii de muzica si versuri romanesti. In cantecele lor se simte profund dorul de tara si cei dragi ramasi acolo, evocand  aceasta realitate a romanilor  care traiesc intre doua lumii. 

Concertul din aceasta seara a fost unul exceptional. O minunata supriza cultural-artistica in lunga pandemie in care inca ne aflam cu totii.

Comentarii