VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

România în grupul țărilor occidentale care intervin in acuzațiile de genocid aduse Rusiei la Tribunalul Internațional de la Haga

 

Citiți integral scrisoarea României aici 

„România a depus marți, 13 septembrie 2022, Declarația de Intervenție în procedurile inițiate de Ucraina contra Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), având ca obiect diferendul referitor la Acuzații de genocid în conexiune cu Convenția privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid, care se referă la aspecte privind interpretarea, aplicarea și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în Convenția menționată, încheiată în 1948 sub egida ONU. Declarația de Intervenție a fost depusă în aplicarea articolului 63 din Statutul CIJ, acest act procedural fiind efectuat prin intermediul Ambasadei României la Haga” , se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

România se alătura astfel altor țări precum Germania, Franța, Statele Unite, Australia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia, Austria, Italia, Irlanda, Estonia,  Spania, Portugalia, Malta, Bulgaria, Cehia, Luxemburg, Grecia, Croația etc.  


Scrisoare a fost semnată de Ministrul de Externe al României Domnul Bogdan Aurescu. 

Federația Rusă a depus deja obiecții la acuzațiile care i se aduc de către Ucraina, după ce acesteia din urmă i-au fost invadate teritoriile. 
La 26 februarie 2022, Ucraina a depus cererea de inițiere a procedurilor contra Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție, având ca obiect un diferend referitor la interpretarea, aplicarea și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în Convenția ONU din 1948 privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid. 
La rândul ei, Ucraina, are până in primăvara să dea un răspuns. 

România a semnat aderarea la Conveția Tribunalului Internațional de Justiție, la data de  2 Noiembrie, 1950. 

Comentarii