Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Pastorul penticostal Teodor Luca dat in judecata de pastorul Iulian Costea

 


Scandal printre enoriașii bisericii penticostale românești din Atlanta, Georgia. 

Pastorul Teodor Luca, membru fondator al bisericii penticostale românești din Atlanta, este chemat la interogatoriu, într-un proces intentat de pastorul Iulian Costea, care îl acuza pe Luca și pe încă un pastor, Bebe Oprea, de defăimare. Pe 12 Septembrie, luna aceasta, pastorul Luca este chemat sa depună mărturie sub jurământ in acest proces de defăimare. 

Într-un comunicat membri din biserica penticostala din Atlanta anunța următoarele:


"Suntem nevoiți să vă aducem la cunoștință o situație deosebit de complexă și dificilă, care a apărut în rândul liderilor bisericii noastre. Această situație implică atât pastorul nostru, Iulian Costea, cât și pastorul fondator, Teodor Luca.

Pastorul Iulian Costea și-a anunțat intenția de a intenta un proces in Justiție împotriva pastorului Teodor Luca, susținând că acesta ar fi fost implicat în acțiuni de defăimare!

 

Aceste acuzații au creat o atmosferă de îngrijorare și incertitudine în rândul comunității noastre. În fața situației actuale, suntem martori al unui proces care ridică întrebări și preocupări semnificative în cadrul comunității noastre de credință. În mod special, atitudinea și acțiunile pastorului Iulian Costea au adus îngrijorare și neliniște în rândul multora dintre noi. 

 

Cu regret, constatăm că pastorii penticostali din America au ales să încredințeze Convenția Penticostală Română lui Iulian Costea, un pastor cu un caracter și o imagine discutabile, care, din păcate, nu a adus roade semnificative în activitatea sa, ci multă ocară". 

Scandalul este unul extrem de nociv in rândul acestei comunități, mai ales ca in acest weekend are loc Conventia Bisericilor Penticostale Românești din America de Nord, care se organizează chiar in Atlanta, de pastorul implicat in scandal, Iulian Costea, împreuna cu Pastorul Vasile Cimpean. Enoriașii se mai plâng si de faptul ca intrarea la aceasta convenție costa 75 de dolari plus alti 5 dolari parcarea. Astfel, pentru o familie de 4 persoane participarea va costa peste 300 de dolari.


Comentarii