Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Secretarul de Stat al DRP domnul Gheorghe Cârciu în vizită la Chicago



O întâlnire a membrilor comunității românești din Chicago, cu Secretarul de Stat domnul Gheorghe Cârciu, din cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, la Friendship Park Conservatory, in Des Plaines, Illinois.

Subiectul discuțiilor au fost problemele cu care se confruntă comunitatea și nevoile pe care le are, in vederea păstrării limbii, culturii și tradițiilor românești. 


Cei prezenți, majoritatea lideri in diverse organizații comunitare, au putut adresa întrebări și au primit răspunsuri directe cu privire la posibilitatea aplicării pentru finanțări  nerambursabile. In ultimii anii bugetul DRP de finantare a unor astfel de proiecte a crescut foarte mult, astfel încât tot mai multe proiecte pot sa fie aprobate și in comunitatile românești din SUA. Criteriile de aplicare și ghidul de finanțarea poate fi consultat pe situl DRP.

Un lucru interesant pe care domnul Cârciu l-a subliniat este faptul că pentru astfel de finanțări pot aplica și cetățenii români de peste Prut care locuiesc in America de Nord. Comunitatea românilor moldoveni poate astfel să primească sprijin financiar in demararea proiectelor de interes comunitar. 

https://dprp.gov.ro/sesiune-de-finantare-2022


Comentarii