Tentativă de asasinat asupra lui Trump în Florida

Donald Trump vinovat de cele 34 de capete de acuzare


 12 cetățeni, aleși aleatoriu, să fie parte din curtea de jurați din New York City, au găsit vinovat pe fostul președinte Republican Donald Trump, de toate cele 34 de capetel de acuzare. 

Procesul era legat de falsificarea în documentele contabile a banilor plătiți actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care Trump a avut o relație amoroasă, în vreme ce era căsătorit cu cea de-a treia lui soție, Melania Trump. 

Prin aceaste falsuri, Donald Trump a încercat să ascundă motivul principal pentru care a plătit acei bani. În acest fel, el a reușit influențarea votanților in favoarea sa, la alegerile prezidențiale din 2016, prin ascunderea acelor fapte incriminate. 

Luna viitoare acesta urmează să își primească pedeapsa. Acesta riscă pedeapsa cu închisoarea sau doar una cu suspendare, având în vedere ca este prima sa condamnarea. Cu siguranță vor urma mai multe apeluri la curțile superioare judecătorești, ceea ce va face puțin probabil condamnarea sa definitivă până la alegerile prezidențiale din noiembrie. Având în vedere ca în acest moment este candidatul principal al partidului republican, SUA riscă să aleagă  în această toamnă un președinte condamnat penal. Legea, în acest moment, nu-i interzice să ocupe funcția de președinte, la Casa Albă. Parintii fondatori ai Americii n-au avut această viziune de a pune în Constituție un paragraf care să interzică accesul la funcția de președinte a unui condamnat penal. 

Rămâne de văzut dacă la congresul republican, din această vară, liderii acestui partid vor avea coloana vertebrală de a numi un alt candidat.

Comentarii