Tentativă de asasinat asupra lui Trump în Florida

Partidul Republican a numit oficial un condamnat penal în cursa pentru Casă Alba: Donald Trump

 


În istoria ei, de 248 de ani, Statele Unite ale Americii au, pentru prima dată, în cursa pentru președinte un comandant penal: Donald Trump. Partidul Republican,  conservator și promotor al rasei albe, și-a  desemnat pentru a treia oară, nu doar un individ care și-a înșelat toate cele trei neveste ci si un prădător sexual, condamnat penal. Totodată acesta a fost condamnat penal pentru infracțiuni financiar-contabile, atunci când a încercat să ascundă banii plătiți unei actrițe de filme porno, cu care și-a înșelat ultima soție. O curte de jurați l-a găsit vinovat în toate cele 34 capete de acuzare. Cu toate astea Donald Trump a fost ales ca cel mai calificat candidat al conservatorilor republicani. 

În această seară a ținut discursul de acceptare a nominalizării sale. Un discurs teatral intr-un cadru dominat de suporteri MAGA, majoritari albi. Supremația rasială și teama de a pierde controlul puterii îi face pe republicani să aleagă pe Trump cat și pe vice președinte,  ambii masculi albi, în ciuda faptului ca în lista scurtă figurau câțiva potențiali candidați de altă rasă. Între un afro american, un latino și un caucazian au ales pe cel din urmă: J.D. Vence.  

Discursul lui Trump din această seară trebuia să fie unul împăciuitor, după atentatul armat la viața sa, de saptamana trecută.  Discursul moderat a ținut atât cât acesta a citit de pe teleprompter. Când a început să revină la discursul lui personal au început atacurile la persoana, minciunile și exagerările.  De la minciuni legate de pacea care a existat în timpul mandatului său la minciunile legate de economie sau imigranții veniți în ultimii ani în SUA, la alegerile din 2020.  În timpul mandatului administrației Trump trupele americane erau încă in Afganistan. Existau conflicte armate în care America era într-un fel sau altul implicata:  în Siria, Somalia, Yemen,  sau Niger.  Atacurile armate cu drone în Afganistan, în primii doi ani ai administrației Trump, au fost în număr de 2243. Institutul Internațional de Studiere a Păcii din Stockholm estima ca în 2020 existau circa 51 de conflicte pe glob. 

Trump a afirmat în mod fals ca actuala inflație sub administrația Biden (de 3% în luna iunie), este una record de mare, când în realitatea în 1920 inflația în SUA ajunsese la peste 23%.  Ce uita să spună Trump este faptul ca el însuși a contribuit la această inflație prin banii aruncați pe piața, în timpul pandemiei. În martie 2020 Trump a semnat stimulusul economic COVID-19 în valoare de 2,2000 de miliarde de dolari.  Administrația Trump în cei 4 ani de mandat a crescut deficitul bugetar cu 8,400 de miliarde de dolari. 

Trump a afirmat în mod fals ca anumite țarii își trimit, în SUA, imigranții infractori sau cu probleme mentale. Nu există vreo dovadă ca în mod organizat vreo țară își trimite proprii cetățenii să emigreze în SUA. 

Trump a reafirmat minciuna conform căreia alegerile din 2020 au fost fraudate. În realitate toate procesele juridice care le-a intentat ( cca 60) au fost pierdute din lipsă de probe, legate de așa zisa fraudă electorală. 

Lista minciunilor a fost însă mult mai lungă și poate fi urmărită în înregistrarea video. 

Ce a uitat însă să spună Donald Trump este ca fostul său vicepreședinte Mike Pence a rupt legăturile cu el și-a declarat public ca nu îl susține, ba dimpotrivă ca un asemenea om nu are ce căuta la Casa Albă. Acest raspuns este ca urmare a atacului de pe 6 ianuarie, 2021 când Trump și suporterii lui au încercat să stopeze certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale pierdute de Donald Trump. Atunci, acesta a încurajat suporterii care strigau ca vor spânzurarea vicepreședintelui Mike Pence. 

Cei interesați să urmăriți întregul lui discurs de o oră și jumătate o puteți face aici: 

https://www.youtube.com/live/Tfz7p0Rv828?si=8Q72qMHlJEvJ8fue


Comentarii

Anonim a spus…
Sa mergi in America ca turist si sa te apuci sa fi mai Democrat ca democratii sa il injurii pe Donald Trump si sa-i ti apararea unui biet dement batrin, cu alzheimereu zic ca este nebunie cronica. Cred ca nu ti-ar strica putina disciplina legala ba chiar si o interdictie de a pune piciorul pe pamint american. Dacă nu iti place America de ce te strofoci sa traiesti in America. Ferentari iti ofera atitea atractii.