VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

America in criza financiara , ce facem ne panicam sau nu?!

Criza financiara din America a venit si va si pleca. Cat timp va lua si cat de severa va fi ramane sa vedem. Vor fi unii care vor pierde, altii care vor castiga. America insa o sa supravietuiasca. Sunt ferm convins de asta. O sa stranga lumea putin cureaua dar vor supravietui.
Se pune insa intrebarea de ce si cum s-a ajuns aici?
De ce n-au fost in stare institutiile care monitorizeaza posibila aparitie a unor astfel de fenomene, in masura sa prevada si sa preintampine aparitia lor?!
De ce au stat si au asteptat ca ele sa se produca pentru ca sa ia masuri?! Sunt raspunsuri la care prea putina lume se gandeste acum pentru ca autoritatile sunt focalizate in gasirea de solutii care sa ne scoata din criza.
Este de-a dreptul revoltator sa vezi cum excrocii si profitorii au luat zeci si sute de milioane de dolari si nu le-au mai platit inapoi. Pe de alta parte la fel de mare este vina institutiilor care le-au dat si care in graba de a face comisioane grase au imprumutat banii fara sa verifice atenti cui ii dau.
Pentru a iesi din criza America o sa se imprumute masiv in perioada care urmeaza. Cine isi va permite sa nu imprumute gigantul financiar al lumii care la orice stranut face ca restul pietelor financiare sa cada ca mustele cand le dai cu Raid?!
Un lucru care cetatenii in nici un caz nu este recomandat sa faca este sa se panicheze si sa inceapa sa faca retrageri masive de bani de la banci. Asta ar crea o panica si mai mare si o criza de lichiditati si mai mare.
Singura problema este ca imprumuturile vor trebui platite inapoi tot de omul de rand si ratele nu vor fi mici, pentru ca fiind stransa la usa, America nu o sa aibe de ales.
16 Septembrie 2008
FED-ul scapa de la colaps compania de asigurari AIG (American Insurance Corporation)
Companiei AIG cu filiale in peste 100 tari, printre care si Romania, i-au fost cumparatate 79.9% din actiuni, de Banca Centrala a Statelor Unite, cu 85 miliarde de dolari, din banii publici. Asta dupa ce tot in aceasta luna guvernul a cumparat si companiile Fannie Mae si Freddie Mac, tot pentru a le scapa de la colaps. Totodata a lasat compania Lehman Brothers Holdings Inc sa intre in faliment, fara a se mai oferi sa-i ajute financiar, in timp ce Merrill Lynch a fost achizitionata de Bank of America.
"Acesti pasi au fost facuti pentru a promova stabilitatea pe piata financiara si pentru a limita eventualele probleme din economie" a declarat purtatorul de cuvant ala Casei Albe, Tony Fratto .

Cititi si:
Cum a inceput criza
http://rousa.blogspot.com/2008/10/bancile-si-rezerva-federala.html


Criza financiara abia la inceput?!
http://rousa.blogspot.com/2008/08/criza-financiara-din-america-abia-la.html


Bani de distrugere in masa
http://rousa.blogspot.com/2008/09/bani-de-distrugere-in-masa.html

Comentarii

Amalia a spus…
Nu ne panicăm, deocamdată. Stăm cu ochii pe ştiri, să vedem ce va urma. Aceasta fiind o dicuţie între oameni inteligenţi, nu-mi permit să cred că cei mari, cei de sus, cei importanţi nu au ştiu ce se întâmplă.

Dar s-a mers pe filosofia lui "profit acum", ca să iasă bine datele financiare şi să se încaseze după grafic grăsanele de bonusuri. Exact cum spui, s-au încasat comisioane din alea care ne fac să ni se învârtă în jurul capului ceculeţe verzi ca la Tom şi Jerry.

Iar acum, tot cum spui, vor plăti într-un fel sau altul toţi, inclusiv (şi mai ales) noi, cei mărunţi.

Cei care au ieşit deja case ca să se mute în chirie au început primii plata.