Ole, ole Blago nu mai e..

Rod Blagojevich guvernatorul statului Illinois a fost suspendat definitiv si-n unanimitate (59 de voturi) din functie, de catre tribunalul format din membrii congresului din Springfield, capitala statului.
Aceasta decizie nu are repercusiuni in ceea ce priveste privarea sa de libertate, ci doar eliberarea lui din functia de guvernator.
Locul lui va fi luat de catre Pat Quinn.
Blagojevich a primit totodata interdictia de a mai ocupa in viitor orice functie publica in statul Illinois.
Acest vot a survenit dupa patru zile de audieri ale probelor audio puse la dispozitie de FBI. Printre cei care au depus marturie sub juramant a fost si agentul FBI, Daniel Cain, care s-a ocupat de acest caz .
In cursul zilei de azi Blagojevich a fost prezent in Springfield unde a tinut un ultim discurs in fata tribunalului, in care isi "marturisea nevinovatia", refuzand insa sa raspunda la orice intrebare din partea juriului. Asta dupa ce a refuzat sa fie prezent la proces sau sa fie reprezentat de un avocat pe toata durata audierilor din aceasta saptamana, preferand in schimb sa plece la New York unde a colindat majoritatea posturilor de televiziune, in incercarea de a-si sustine nevinovatia.
In urma probelor audio, membrii tribunalului din capitala statului au luat cuvantul rand pe rand astazi, toti criticand mai mult sau mai putin activitatea lui Blagojevich ca guvernator, si actele sale de coruptie, votand in final eliberarea lui din functie.
In continuare guvernul federal investigheaza cazul fostului guvernator, urmand ca pe numele lui sa fie aduse acuzatii care vor putea duce in final la condamnarea lui.
Procurorul David Ellis argumentele finale ale acestui proces
Declaratia lui Blagojevich dupa suspendare

Cititi si :

Comentarii

Anonim a spus…
Bine i-a facut "calului verde".Adevarat e proverbul romanesc despre ulciorul de apa care nu poate fi dus de prea multe ori la apa. Daca nu esti atent(a) lovesti ulciorul de lut in pietrele din albia riului. Gata cu bosniacul, si-a umplut traista si neamul cu avere (apa murdara).
Marian Petruta a spus…
nu sta prea binecu $ din cate zicea el, ca nici banii sa-si plateasca mortgage-ul zicea ca nu prea are...ramane de vazut, sunt unii pe care chiar i-a ajutat sa isi rezolve problemele, vb acum cateva zile cu un roman care a apelat la biroul lui, si-a fost ajutat acum cativa ani....asa ca nu toate lumea e impotriva lui...