Catalin Stoian si Andra Vlaicu "ingineri" in fraude imobiliare

Update 15 ianuarie 2017

  Stoian a fost condamnat joia trecuta!

Catalin Stoian condamnat la cinci ani de inchisoare pentru frauda imobiliara la Chicago


Update februarie, 2011  
"Ma numesc Catalin Stoian si va scriu ca o replica la articolele dumneavoastra la adresa mea si a familiei mele pe care le-am gasit defaimatoare si pline de date personale incluzand poze pe care stiu exact de unde le-ati procurat. Nu vreau sa va tin o predica de moralitate caci nu sunt in masura dar o sa va spun foarte pe scurt despre ce e vorba. Stiu clar ca faceti jocurile unui individ Cezar Mitroi si a altuia Nicolae Velicea dar va spun ca nu faceti bine, deoarece acesti doi indivizi sunt investigati in Romania pentru santaj, atac armat (cu arma de foc) si altele lucruri pe care le-au comis imotriva mea si a familiei mele. In numeroasele inregistrari telefonice aflate in posesia politiei romane acest individ pomeneste foarte des ca numle meu si poza mea vor aparea pe internet cu ajutorul unui prieten de-al lui, daca nu ii dau o anumita suma de bani. Inregistrarile si numarul dosarului le pot face publice daca este nevoie dar numai cu acordul autoritatilor. Concluziile le trageti dumneavoastra si decideti ce actiuni vreti sa mai intreprideti. Si alte persoane de care acestia s-au folosit pentru a ma face sa le dau bani au intrat in probleme mari. In alta ordine de idei am fost implicat intr-un proces cu un anume Mihail Stancu din care am fost scos din cauza acum 1 an si 6 luni deci v-as ruga sa eliminati toate articolele la adresa mea in legatura cu aceasta tema. O alta chestiune pe care as vrea sa o stiti este ca eu mi-am trimis avocatul la FBI in Chicago in urma articolelor dumneavoastra, si sunt la dispozitia lor in orice moment, ei avand toate informatiile despre mine si numerele mele de telefon. Am discutat cu ei si nu am absolut nimic de ascuns. Am vazut deasemenea ca va interesati si de ce taxe mai sunt dator guvernului american si faptul ca am un sechestru pe proprietatea 2039 N Sheffield; va informez ca si aceasta problema e rezolvata iar datoriile mele catre IRS vor fi platite pana la ultimul cent in termenii negociati de avocati cu cei de la IRS. Va rog frumos sa eliminati toate articolele la adresa mea si a familiei mele si daca mai vreti sa aflati alte detalii puteti comunica cu mine oricand via email. Va stau la dispozitie si va ajut cu orice informatie atat timp cat ma tratati ca atare. Cu Respect, Catalin Stoian"
 
Update: July 27,2010
 IRS-ul a pus sechestru  pentru neplata sumei de 236,488. In luna aprilie apartamentul din 2039 N Sheffield St Unit: 1 a intrat in foreclosure, bank of America recuperand proprietatea pentru neplata sumei de $519,200.00.

 
Casele, dolarii si ardelenii

Partenerul de "afaceri" al lui Mihail(MIHAEL) Liviu Stancu se pare este Catalin Stoian(foto). Acestia doi sunt listati ca proprietari ai companiei MKST Enterprise, care a fost dizolvata in martie 2008. Acestia au cumparat blocul de apartamente din strada Spaulding, apartamente care au fost revandute lui Stancu, pagubind ulterior bancile de peste 1 milion de dolari, datorita neplatii imprumuturilor.
(foto: casa lui Stoian din Morton Grove)
Adresa de domiciuliu a lui Catalin Stoian, era la 7745 Davis St. , Morton Grove , IL 60053. Casa de la adresa respectiva insa, cumparata de Stoian in 2005 cu 400,000 de dolari, refinantata cel putin o data la doar opt luni de la cumparare, cand a mai luat 70,000 de dolari, este listata ca neplatita din ianuarie 2008, in prezent casa fiind listata in ziarele locale in procedura de lichidare.
In cazul cladirii din strada Spaulding, din documentele de acuzare ale primariei, rezulta ca Stoian a declarat in actele oficiale, ca in momentul asa zisei conversii a cladirii in "apartamente de lux" nimeni nu locuia acolo, cu toate ca cele sapte apartamente erau ocupate de chiriasi. Catalin Stoian si Mihail Stancu nu doar ca n-au renovat cladirera ci mai mult, au lasat-o sa se detelioreze, inspectori de la primaria Chicago intocmind o lista de peste 40 de violari de cod. Pe lista membrilor ai consiliului de administratie al blocului au fost trecuti doi romani, Daniel Lefter si Mihaita Navala. Conform declaratiilor acestuia din urma, semnatura facuta in numele lui in acele documente este falsa, ne avand cunostinta de functia respectiva. Pentru faptele savarsite, orasul Chicago cere pedeapsa cu inchisoare a celor doi, plata de trei ori a sumei datorate violarilor de cod de catre fiecare inculpat in parte, precum si costurile de judecata. In cursul acestei luni primaria urmeaza sa prezinte cazul si celor de la FBI, deoarce ilegalitatile facute de acestia se incadreaza in categoria celor pedepsite de autoritatile federale. In decembrie 2006, Catalin Stoian, cumpara cladirea din 3234 N Hamlin Ave, Chicago cu 1,050,000 de dolari. Octombrie 2007 cumpara proprietatea din 2039 N Sheffield Ave, Chicago de la Sheffield Luxury Condominiums.
Actualizare Septembrie 22, 2008
Andra Vlaicu sotia lui Catalin Stoian Catalin Stoian (33 de ani) si Andra Florentina Vlaicu (32 de ani)



Ilegalitatile savarsite de Mihai Liviu Stancu la Chicago au fost facute cu implicarea din ce in ce mai clara a Andrei Vlaicu care se pare ar fi sotia lui Catalin Stoian.
Andra Florentina Vlaicu (foto) este cea care cumpara casa din Northbrook, Illinois si dupa cateva luni o revinde lui Mihail Stancu cu un pret de peste 100,000 de dolari mai mult. Din anumite surse am aflat ca Stoian se pare ar fi venit la munca pe nave de croaziera, ulterior ramanand in America . Locuieste pe rand in orase din state precum: Florida, Alabama si Illinois. Divorteaza de sotia sa, Andra Vlaicu, pentru a se putea casatori cu o cetateanca americana, in vederea obtineri actelor de rezidenta in Statele Unite. Locuieste in imprejurimile orasului Chicago la diferite adrese ( 5147 E River Rd. si 5315 Galitz St. Skokie) cu Vlaicu, care il ajuta sa savarseasca diferite excrocherii finaciare inainte sa dispara in Romania. Stoian si Vlaicu s-au recasatorit de curand la Brasov, mai exact pe 1, Septembrie 2008.
Sub pretextul si promisiunea ca vor face o afacere profitabila, prin revanzarea lor, Stoian vinde sase apartamente de la adresa 3234 si 3236 N Hamlin Ave unor romanii: Velicea Nicolae si Cezar Mitroi. In acest an Velicea Nicolae ajunge in imposibilitatea de a mai plati imprumutul la banca, fiind in procedura de lichidare.
Excrocheriile facute de Catalin Stoian au trecut inclusiv granita in Canada. La un moment dat se pare ca cineva din tara vecina l-ar fi cautat pe Stoian la Chicago pentru ca i-ar fi datorat suma de aproximativ 10,000 de dolari.


Update: 16 Octombrie '08
Conform informatiilor obtinute zilele trecute de la Politia din Chicago cazul si dosarul romanilor a fost deja preluat de Biroul Federal de Investigatii.

Nov. 20,2008
Cand ai propria companie de imobiliare si de finantare infractiunile merg ca pe roate.



Culmea hotiei sa fi fiul unui (fost) politist roman si sa furi milioane de dolari in America! Aveti un fiu pe cinste domnule Traian Stoian! Andra Vlaicu, se plimba se pare bine merci din Sampetru la Brasov in masina BV 88 AXA, de zeci de mii de dolari, in timp ce unii carora le-au tras teapa in Chicago sunt dati afara din apartamente, isi pierd banii din investitiile imobiliare, si raman pe drumuri sa-si intretina familiile si copii.


Cititi si:

Comentarii

Anonim a spus…
niste excroci,care i-au fraierit pe unu si altu aici in Chicago, n-a fost destul ca au comis ilegalitati ei, i-au mai bagat si pe altii in rahat
Anonim a spus…
o sa ii aduca FBI-ul inapoi aici si o sa isi petreaca zilele la racoare,alaturi de ceilalti romani din Chicago cu care acestia au facut afaceri necurate, finantand romanii care nu erau in mod normal calificati sa ia sute si chiar milioane de dolari imprumuturi de la banci sau de la companiile lor financiare
Sorin a spus…
Andra este vecina cu mine...nu o cunosc ca sunt de mult in America...dar am auzit ca s-a intors in Romania ca e greu in America, dar au reusit sa puna o afacere cu imobiliare din care au putut sa se retraga la timp...cica. Si au venit inapoi in Brasov sa se dea mari cu constructie de case, masini, si am auzit ca parintii i lauda ce success au avut ei in America..nu ca altii..

Niste handicapati si isi merita soarta...

O sa postez videoclipul pe Facebook, sa vada cei din Brasov care nu stiu inca cum a venit Andra cu atatia bani in Romania din munca lor "cinstita" :)
Anonim a spus…
Ceva noutati cu acest caz?Au fost arestati?
Marian Petruta a spus…
inca n-au fost arestati ca au plecat inapoi in tara mama, la Brasov si pe langa Bucuresti....
dar tinand cont de noul parteneriat semnat de Min. Afacerilor Externe Roman cu Statele Unite, infractorii vor putea fi extradati mult mai usor decat pana acum, asa ca daca va fi nevoie autoritatile vor sti cand si de unde sa-i pescuiasca... din pacate nu pot sa dau detalii, din discutia purtata cu cei de la FBI, e mai bine ca sa primeasca detaliile direct din partea lor la momentul oportun....
cand vor exista detalii care sa fie facute publice despre cazul lor, o sa le postez la momentul potrivit....
Anonim a spus…
cum de FBI nu ia arestat pina acum ,desi catalin se plimba liber prin brasov si mai merge si la sala de fitness si se lauda ca a muncit din greu sa ajunga aici
Anonim a spus…
dar mai aveti ceva noutati despre caz?
Anonim a spus…
daca va intereseaza ,sa stiti ca si stancu si stoian si andra,au platit tot ce trebuia sa plateasca ulterior dupa proces,si acum sunt achitati de orice vina.
Marian Petruta a spus…
Daca aduceti si dovezi pentru a sustine cele afirmate le fac publice cu placere!
Tocmai am verificat si se pare ca mai au o datorie la IRS (fiscul american) care luna trecuta le-a pus sechestru pe proprietati pentru datorii care insumeaza $236,488.00
Anonim a spus…
da va mananca rau de tot unde nu trebuie...
Anonim a spus…
Am fost coleg de facultate cu Catalin.Era un baiat serios si cinstit,nu-mi vine sa cred ce aud.
Anonim a spus…
Ma bucur ca te-ai aparat Cata.Prietenul tau ungur nu te-a uitat.
Anonim a spus…
In sfarsit ai raspuns si tu Cata si vreau sa spun si eu ca am avut dea face cu unul dintre acesti doi indivizi si am avut o experienta teribila. Ar trebui ca autorul sa elimine chestiile la adresa ta ca eu stiu pe multi pe care tu i-ai ajutat si nu cred numic din ce scrie. Bafta
Anonim a spus…
ba da mai terminati odata cu chestiile astea,ce au facut au facut ,bravo lor daca au scapat,oricare facea la fel asa ca lasatii in pace sa isi traisca viata.
Anonim a spus…
As of this moment : September 14 2011, the Chicago FBI office has not been contacted yet by Mr Stoian's lawyer, as stated on this blog posting.

We are however working with the Exterior Ministry from Bucharest for an extradition agreement on several financial criminals , Catalin Stoian and Andra Vlaicu included.

We have advised the prosecution on these cases to proceed and ask for "life imprisonment" for everybody that will be extradited.

As you all know, financial crimes are considered always for life imprisonment.

Agent Ruiz, FBI
Anonim a spus…
i hope you will get stoian and andra,because what you all don't know is that stoian and andra have mucked stancu and now stancu is working as a head waiter,while stoian and andra,they have a few millions dollars in their accounts.
Anonim a spus…
and also stancu has paid everyting that he has to pay for the mistakes that he has done.
Anonim a spus…
comentariul american e un fals
Anonim a spus…
Am auzit ca ii salta pe excroci anul asta. E adevarat?
Anonim a spus…
hahahaha ,nu o sa ii ia niciodata, or sa traiasca fericiti pana la adnci batraneti.
Anonim a spus…
Buna seara Mrian Petruta .
am si eu o intrebare ,sti cumva daca sunt arestati acestii indivizi?? CRISTNA SAVU, IGORI GOREACIUC, GABRIEL DRAGOSI TOADER si MIHAI BLEDEA .Merci si astept un raspuns !
Marian Petruta a spus…
Bledea a fost eliberat in septembrie, 2010
Toader a fost eliberat luna aceasta pe 7.
Pe ceilalti doi nu i-am gasit, poate mi-ai scris numele lor gresit...
Anonim a spus…
Buna seara Marian Petruta .
Eu am scris corect numele indivizilor dar se pare ca au scapat de nu-i gasesti!Dar de acesti indivizi ce-mi poti spune :RAUL BORLEA ,MIRCEA ALIN BLAJ ,CONSTANTIN PALACEANU ,ANDREI OIDIU AGACHE,IOAN DANUT (COITA SAU GOITA ),ADRIAN DUCA ,PUICA DORIN si PAUL VADINEANU.
Si te rog frumos daca imi poti spune cati ani a facut de arest Gabriel Dragos Toader ?Merci si astept un raspuns !
Anonim a spus…
Buna seara Marian Petrua .
Am si eu o intrebare? poate ma poti ajuta tu cu un raspuns .
Cand faci o frauda economica in SUA .Dupa 5-10 ani nu se mai ia in considerare acuzarile? Au limita asta ??Zi-mi si mie te rog frumos cat timp sunt falabile acuzatiile ??
Anonim a spus…
Salut Marian.
poti sa-mi spui ce se mai stie de Cristian Bentan este in puscarie sau a scapat ?
Marian Petruta a spus…
Bentan a fost eliberat in septembrie, 2010 iar Borlea in martie, 2012. Toader a facut vreo 3-4 ani daca bine imi amintesc, mi-a trimis o scrisoare din inchisoare prin 2008 cred zicea ca e nevinovat si mult altele.... iar celelalte nume nu apar.
Cat priveste intrebarea ta, depinde de la caz la caz, despre ce acuzatii este vorba. Exista acel "Statute of limitation" adica expirarea acuzatiilor dupa un anumit timp insa depinde de detaliile din caz.
Pot sa te intreb si eu ceva acum?
Esti cumva din Brasov, ai o companie de transport persoane si o sora ce s-a casatorit vara trecuta?!?
Anonim a spus…
Buna seara Marian Petruta ,
In legatura cu ce mai intrebat,
Eu sunt din Timisoara si am doar un frate geaman .

Merci mult pt raspunsuri!
Anonim a spus…
Buna ziua! Acesti indivizi inca umbla liberi si nimic nu ii opreste sa faca rau in continuare. Acum se ocupa cu constructia de blocuri prin Brasov si daca le sta ceva in cale nu se dau in laturi de la traficul de influenta si alte abuzuri... Tatal, cica fost politist isi pune fostii colegii sa fac presiuni asupra unor angajati din Institutiile Statului... Nu ii mai aresteaza odata FBI-ul? Oricum ca oameni valoarea lor e 0... Abjecti si batuti in cap!!